"Vi mødes hveranden torsdag til klubaftener i Reersøhuset - på ulige uger. På lige uger mødes vi, med besøgende fra cyberspace i klubbens populære chathytte ..."                    

 
BØRNEKLUB
CAMPING
HOTEL
KRO
KUNST
KØBMAND SKOLE
FORUM
 

REERSØ IT-KLUB LOGO
www.reersoe.dk/itklub.html
REERSØ IT KLUB

AKTIVITETER

Se herunder hvad vi hidtil har bedrevet:


Startside   
Medlemsfordele   
  
Bestyrelse
  
Venskabsklubber   
Sponsorer   
Sange   
Jokes   
Links   
e-mail   


Se også klubbens aktiviteter år 1999 og år 2001     

Klubaktiviteter 2000

Juleafslutning
14/12-2000: Klubaftenen var flyttet til Postgården, hvor vi holdt  vores juleafslutning ved Postgaardens åbne pejs. Vi  nød godt af Maj Brits gæstfrihed og lækker julemad. Ligeledes af indsats fra klubbens tidligt fremmødte borddækningshold (som fyldte godt op i baren), samt af vores hurtigtarbejdende mandlige opvaskehold. Anny havde påtaget sig jobbene med tilmeldinger og check-in. Det var en fryd at lytte til de adskillige flotte sangstemmer rundt om bordet. Birte og Erling modtog en gigantisk købmandskurv fra klubbens medlemmer - som tak for indsatsen gennem året. Af aftenens indslag om "årets gang i IT-klubben" fremgik det, at år 2000 har budt på mange gode kluboplevelser, hvilket også fremgår af nedenstående referater. Formandens juleønske var, at vi fortsat holder dampen oppe, så vi alle får udbytte IT, og at vi fortsat vil have det sjovt og hyggeligt undervejs. Ligeledes mindede Erling om, at bestyrelsen altid er lydhør overfor forslag til emner og indslag, som medvirker til at gøre klubbens arrangementer afvekslende, spændende og lærerige. Glædelig jul og godt nytår!

IT hos Lodahl Engineering
30/11-2000: Klubaftenen blev afholt hos Ingeniørfirmaet Lodahl, Algade 12, Gørlev, som til daglig styres af vores medlemmer Inger og Poul-Erik. 
V
i fordelte os i hold omkring firmaets netværk af Internet-opkoblede computere. Vi måtte sande, at vedhæftede filer til e-mails med eksotiske  filnavne kan være genstridige at åbne. Selv for klubbens mere øvede klientel. En trøst var det, at hyggen hurtigt bredtesig i firmaets  nyindrettede lokaler, understøttet af luxus-lækkerier til kaffen, kreeret af Finn "Kok" Nielsen himself. Særlig tak til hr & fru Lodahl for udvist gæstfrihed, komfortabelt husly og lån af velfungerende IT-grej. 

Fraktale oplevelser... og test af Internet-forbindelse
16/11-2000: Vi indledte klubftenen med et kig ind i nogle af den virtuelle verdens naturligt virkende billeder.  Med ganske små programmer kan man fremstille f.eks en naturtro bregne. Se eksempel  her. Mere avancerede fraktal grafik vises her. E-postkort med fraktal grafik findes her. Det kan virke som en tryllekunst, men der er en god matematisk forklaring på fraktal grafik, som blev opfundet af Mandelbrot i 1979.
Til de der følte sig lidt sat udenfor, da én af klubbens "Wild ICQ women", bragte emnet om anvendelse af ICQ (også kaldet "I seek you") op til diskussion, kommer der her link til "Hvad er ICQ ?".
Flere af klubbens medlemmer er irriteret over, at de snejler sig afsted på Internettet. Hanne M havde testet sin modemhastighed på http://www.babeltech.dk/speed.html   og fundet, at hendes forbindelse kører ekstremt langsomt. (Man kan ligeledes teste sin modemhastighed på  http://computingcentral.msn.com/topics/bandwidth/speedtest.asp).
Birte vil under klubmødet 30/11 vise forslag til hvad man kan gøre når forbindelsen til Internet er langsom eller bliver afbrudt. Internetudbyderne leverer desværre ikke altid den hastighed, som de burde. Og det koster brugerne penge. Den bedste kurs mod denne uskik vil nok være, at flest mulig brugere bliver ved at klage, indtil udbyderne leverer en bedre vare!

Maja's TalkSender
2/11-2000: Denne aften kom PC'ernes lydkort rigtigt i funktion. Ikke mindst da Maja Hansen demonstrerede hvordan hun sender og modtager e-mails, ledsaget af lyd som man selv indtaler/indspiller.Talksender Mens vi var på nettet viste Maja os ligeledes nogle imponerende flotte musikledsagede e-postkort som hun sender og modtager, understøttet af gratis services som findes på Internettet.
Hvis du selv har lyst at sende/modtage voicemail får du alt hvad du skal bruge på adressen: www.talksender.com
Nogle af Maja's yndlingssteder med   spændende e-postkort kan ses her og her og her.
Vi var også lidt omkring online radio og TV. Links til regionens radio- og TV stationer kan findes på 'Frontdøren'. Vi blev opmærksomme på, at for at opleve disse herligheder skal man først downloade passende players, som bliver tilbudt på skærmen første gang man besøger steder med video og lyd. Ligeledes, at der ved såkaldt 'streaming video' ofte er 'huller' i gengivelsen, hvis kanalen er overbelastet, eller hvis man bruger en langsom Internet-forbindelse. Efter lidt fælles øvelser i diverse drillerier man kan komme ud for, når man omgås PC og Internet, sluttede vi af med en karaoke-understøttet fællessang: "What a Wonderful World"!
   

Windows Millenniun
19/10-2000: Ifølge ham der Bill Gates, så er Windows ME Millennium, det styreprogram vi alle bør kaste os over, når vi vil opgradere fra Windows 98. Nu har dette nye styreprogram været på det danske marked i nogle måneder. Lever det så op til forventningerne? Nej, ikke helt, - kunne Torben Danø fortælle de ca. 20, som mødte frem til torsdagens klubaften. Programmet har ganske vidst nogle dyder, men Torben, der grundigt har testet Millenium, anbefalede os at vente med opgradering til der kommer en SE-udgave (Second Edition = 2. udgave). Han henviste til, at det også først var da Windos 98 SE kom på markedet, at dette styreprogram var blevet nogenlunde stabilt og renset for de fleste fejl. Torben demonstrerede ligeledes hvordan vi med programmet Ghost kan lave ægte digital kloning. Programmet kan både klone og komprimere hele harddisk-sektioner, så de bekvemt kan gemmes på en partition på harddisken, eller et andet back-up medie. Torben har lavet en dansk oversættelse af manualen til Ghost, som han tilbyder interesserede medlemmer kopi af.
Tak til Torben for en lærerig aften!

Glæden ved Internet stiger ...
5/10-2000: Det er helt givet, at glæden ved brug af e-mail og Internet stiger i takt med, at man bliver dus med administration af sit e-mail program og sin web-browser. Især er teknikker til "smart søgning" ved hjælp af  nettets søgemaskiner noget der sparer tid og mange ærgrelser, når man går på jagt efter hjemmesider med et bestemt indhold. Det viste sig at være en  rigtig god idé at bruge en aften til øvelser og tips om disse dicipliner, selv om en enkel aftens introduktion ikke gør os til verdensmestre i samtlige "søgetekniker på Internettet".  Vi kom også omkring metoder til afsendelse af bulk-mail, dvs. administration af mail til grupper. Herunder brug af faciliteterne Cc: (Carbon Copy) og Bcc: (Blind Carbon Copy). Endelig fik vi sat på plads hvilke typer tekst-, grafik-, lyd- og videofiler man med fordel kan vedhæfte til e-mails - så ikke ikke de fylder så meget at modtageren bliver arrig!

Lykønskningskort til "tante Oda"
21/9-2000: Vi indledte klubaftenen med drøftelse af lovgivningen for digital kopiering. For at følge lovens bestemmelser betaler klubben en afgift til nbc, Nordisk Copyright Bureau, idet der i klubbens dias-præsentation "Reersø før og Nu" forekommer underlægningsmusik som er kopibeskyttet. CD'en med dias-præsentationen er på trapperne og vil snart kunne købes af klubbens medlemmer for kr. 15.00 pr. stk, - idet der i kostprisen indregnes ovennævnte afgift. Efter formandens orientering om mulighed for offentlig støtte til klubbens aktiviteter, hvori en digital projektor indgår, gik vi over til øvelser i billedbehandling. Da medlemmerne hver især har forskellige billedbehandlingsprogrammer installeret, valgte vi nogle øvelser i MS Paint, som er standard-tilbehør under Windows. Det lykkedes bl.a. at lave en personligt lykønskningskort med en illustration, hvor et billede af "tante Oda" blev kopieret ind i et andet billede. Vi var også en tur på nettet. Dels for at hente illustrationer fra www.clipart.dk, og dels for at kigge ind i nyhedsgruppen dk.fritid.kat , hvor der for tiden foregår en diskussion om haleløse katte. I kaffepausen oplæste Christian Munthe Fog et morsomt klip fra en brevkasse i et lægetidsskrift. Spørgerens problem gik på, at hans PC fortsatte med at udvise typisk kvindeadfærd, trods mange forsøg med at udskifte softwaren.

Homebanking
7/9-2000: Over 400.000 danskere har allerede valgt at gøre sig uafhængig af banker og posthuses åbningstider, med en homebank-ordning. Reersø IT-klub var i aften gæster hos Jyske Bank i Slagelse. Efter at afdelingsdirektør Hans Lindahl Olsen havde gennemgået "Jyske Netbank" på overhead, fik vi alle stillet en computer til rådighed, til hands-on øvelser. Jyske Banks version af homebanking baserer sig på en ren Internet-løsning, som kan afvikles på såvel nye og ældre PC styresystemer (fra Windows til Mac og Linux) - hvor som helst. Dette kan være en fordel under f.eks. udlandsrejser. Denne fleksibilitet opnås ved, at netbank-kunderne udstyres med et personligt nøglekort med engangskoder som anvendes i kombination med et password. Nøglekort-systemet gør efter bankens opfattelse "Jyske Netbank" endnu sikrere end konkurrerende systemer.
En særlig tak til vores medlem Torben Danø og bankrådgiver Marianne Fibiger for initiativet til dette arrangement - samt for lækkerier som vi nød i det smukt og utraditionelle bank-landskab.
Inden ekskursionen til Slagelse holdt vi et 15 minutters møde i Reersø-huset for at markere Lars Pedersens overdragelse af hvervet som klubbens kasserer til Inger Jørgensen. Da Lars var kaldt til et job i Hamborg var han repræsenteret af hans kone Jette. Tak til Lars for varetagelse af hvervet siden klubbens start i 1999, og til Inger fordi hun velvilligt har overtaget kontingent- og kasseregnskab.


Cybershow hos IT klubben. Kulturnat 2000. Cybercafé var et hit

26/8-2000: Under Gørlev Kulturnat 2000, hvor Reersø IT-klub havde arrangeret cybercafé på biblioteket, var der fuldt drøn på. Ikke mindst fordi vi delte tag med andre gode trækplastre, såsom sodavandsdiskotek, hip-hop, mavedans m.m..
Bibliotekets tæller i døren registrerede at 3785 gæster kiggede indenfor - og undertiden hvor dørene stod åbne, var man ikke i stand til at registrere hvor mange der passerede.
Foruden vores diasshow "Reersø Før og Nu" var der betydelig interesse for webcam og digitale videooptagelser, som Nigel Wilson demonstrerede. Caféens yngre gæster morede sig især med chat, spil og surfing. Et vellykket arrangement som var alle anstrengelserne værd. 
Tak til alle der gav en hånd med. Ikke mindst til bibliotekets Eva Søvsø og kulturnattens formand, Anders Hjort-Jørgensen, som sørgede for at vi fik  digitalprojektor og filmlærred stillet til rådighed.   

Forpremiere på dias-show "Reersø Før og Nu"
24/8-2000 : 20 medlemmer mødte veloplagte op til klubaften i Reersø-huset. Aftenen var helliget forberedelse til klubbens cyber-café under Gørlev Kulturnat 2000. Aftenes højdepunkt var fremvisningen PowerPoint præsentationen "Reersø Før og Nu", som klubben viser på filmlærred under kulturnatten. Præsentationen er udarbejdet af en gruppe bestående af Birthe Maltha Petersen, Hanne Christensen, Birte Cheistoffersen, Henny Bjerregaard, Helle Kjærulff, Birthe Christoffersen, Jon Mortensen og Erling Nielsen   

Klubben logger på Internettet i Reersø-huset
29/6-2000: Klubaftenen foregik i Reersø-huset, som efter sommerferien skal danne ramme om vores arrangementer. Dermed har vi fået plads til møder med op til 60 deltagere. Til gengæld er der i Reersø-huset endnu ikke mulighed for opkobling til Internettet, hvilket jo er helt uakceptabelt for en IT-klub. Poul-Erik Lodahl fra klubbens lokale-gruppe arbejder imidlertid med en idé til en løsning, som hurtigt vil kunne implementeres. Løsningen vil blive forelagt husets ejer, Gørlev kommune. Vi håber at faciliteten er på plads i løbet af august. Aftenen bød på en god drøftelse af kommende aktiviteter. Herunder PowerPoint-gruppens forberedelse af et multimedieshow om Reersø, hvor Birthe Maltha Petersen og Hanne Kristensen bl.a. står for  indsamling/redigering af billedmateriale.  Show'et skal fremføres under Gørlev Kulturnat 2000, hvor klubben arrangerer cybercafé i biblioteket. I løbet af aftenen  fik vi også tid til lidt hygge. Tak til Bibber, Maja og Hanne K for medbragte lækkerier.        

Nu kører den 3,5 gange hurtigere!
15/6-2000: Som opfølgning på forrige klubaftens introduktion til opgradering af PC'er, overværede vi Torben Danø's indgreb i Hanne M's computers ædlere dele. Efter den vellykkede operation kunne Hanne glad og fro tage hjem med en toptunet PC, med nyt bundkort og med hastighed/hukommelse opgraderet til 475 Mhz/64MB. Undervejs blev der givet mange kvalificerede svar på spørgsmål fra medlemmer som ikke er bange for selv at stikke hovedet ind under hjelmen på PC'en.

Sådan opgraderer man sin PC! 
18/5-2000: Aftenens aktører, Ib Nielsen og Torben Danø, demonstrerede med overbevisende rutine, hvordan vi på forskellig vis kan holde vore PC'ere i topform , og opgraderet til tidens stigende krav til ydeevne.
Ib frarådede, at man hovedkuls kaster sig ud i opgradering af ældre PC'ere, fordi den samlede komponentpris kan blive så høj (specielt hvis der skal indregnes arbejdsløn), at det vil være fornuftigere at investere i en ny computer.
Ud fra erfaringer, som aftenens deltagere har gjort med nogle computerværksteder, kunne vi også konstatere, at man gør klogt i at indhente fast og bindende tilbud på reparation/opgradering.
Heldigvis har vi indenfor klubbens egne rækker dygtige folk, som kan være behjælpelige råd og dåd, med udskiftning af indenbords dimser, så udgifterne holdes på et rimeligt niveau.
bundkort Torben foretog, i alles påsyn, en diagnosticering af Hanne M's computer. På klubaftenen 20/6 vil vi kunne følge de nødvendige  indgreb, som vil omfatte opgradering af bundkort og CPU. Desuden  udvidelse med en USB-port, for at gøre PC'en i topform til at modtage fotos, som Hanne M planlægger at tage med et digitalkamera, under en forestående Australien-rejse.
Samme aften blev der orienteret om klubbens tilbud om design af personlige hjemmesider, som foregår de følgende 3 - 4 tirsdag aftener, i Kirke Helsinge Skoles edb-lokale.
I kaffepausen tog vi os god tid til at nyde Maja's lækre hjemmebagte boller!


Picnic ved fårehuset
11/5-2000: Klubben droppede aftenens chat-træf og udnyttede i stedet det usædvanlig smukke majvejr til at mødes til picnic, ved fårehuset. Som det ses, hvis du klikker på billedet til højre, var det bare ægte råhygge.
Flere af klubbens medlemmer har i ugens løb benyttet sig af besøget af Den Rullende Datastue fra Holbæk Tekniske Skole. Klik på billedet.


IT-klubbens aktiviteter udvides
4/5-2000: Formandens indledte aftenen med følgende meddelelser:
- at vi fra sidst i maj måned supplerer vores sædvanlige aktiviteter med web-design og billedbehandling i Kirke Helsinge skoles EDB-lokale.
- at vi snart vil kunne bruge Reersø-huset til vores almindelige klubaftener.
- at Lars 's kontingentservice bliver assisteret af Anne, fra slutningen af maj. Tina modtager fortsat gerne kontingent hos SPAR-købmanden.
- at IT-klubbens hjemmeside modtog besøg nr. 3000, i forgårs.
Resten af aftenen koncentrerede vi os om øvelser i Excel Regneark.
Det blev endvidere (sikkert inspireret af ugens flotte sommervejr) foreslået, at vi snart trænger til at holde en sommerfest. Har nogen af jer idéer til form, indhold, tid og sted?


Gørlev-borgmester i IT-krydsild
27/4-2000: I klubbens chatroom foregik der i aften en livlig debat med borgmester Jørgen Arnam-Olsen. Temaet var elektronisk borgerservice. læs mere her.


Lidt af hvert
18/4-2000: Aftenen indledtes med, at Ib Nielsen gav de 18 fremmødte et lille indblik i en harddisk's ædlere dele, som førte til moralen: "Tab ikke en harddisk på gulvet, og husk altid at tage back-up!"
Dernæst gav Poul-Erik Lodahl en orientering om muligheder for at holde vores fremtidige klubaftener i Reersø-huset. Ligesom påtog han sig at prøve at reservere huset torsdag aftener.
Hanne Madsen gav derefter en orientering om muligheder for lån af edb-lokaler til praktiske øvelser i f.eks. web-design og billedbehandling. Baseret på Hannes effektive forarbejde besluttede vi , at klubben skal bestræbe sig på at afholde ca. 3 øvelsesaftener inden sommerferien, i edb-lokalet på Kirke Helsinge skole. Derudover er mange af klubbens medlemmer interesseret i at følge et aftenkursus, over 10 eller 20 uger, efter sommerferien.
Dernæst gik vi på nettet, og Erling Nielsen viste et eksempel på simpelt "online web-design" og udgivelse af en hjemmeside via webstedet www.subnet.dk . Ligeledes blev der givet eksempler på kompression og udpakning af filer med WinZip, i forbindelse med dokumenter som vedhæftes til e-mail ligesom der blev vist hvordan man komprimerer pladskrævende grafikfiler, ved anvendelse af filformaterne GIF og JPG.
Til slut var vi inde omkring Gørlev Kommunes hjemmeside, med henblik på arrangementet i vores chat-room www.reersoe.dk/chatroom.html torsdag, hvor borgmester Jørgen Arnam-Olsen medvirker som gæst kl. 20.00 - 20.30, hvor temaet er "Elektronisk borgerservice".


Vi vil dyrke web-design og billedbehandling ... NU!
6/4-2000: De 19 fremmødte medlemmer gennemførte i fælleskab en evaluering af medlemmernes prioritering mht. klubaktiviteter til opnåelse af PC- og Internetfærdigheder.
Den endelige resultatliste vil blive præsenteret på denne side så snart alle medlemmer har tilkendegivet deres præferancer. Af de fremmødtes tilkendegivelser fremgår det, at de fleste medlemmer har en udpræget lyst til at arbejde med web-design (egen hjemmeside) og billedbehandling. Fordi en effektiv introduktion til disse dicipliner kræver, at der er en PC til rådighed til hver "elev", vil vi rette henvendelse til kommunen for at høre om der er mulighed for at låne et undervisningslokale med PC'ere til - i første omgang - at gennemføre nogle få intensive lektioner i web-design og billedbehandling. Ligeledes vil klubben kunne stille med deltagere til et kursushold, hvis et oplysningsforbund vil arrangere et kursusforløb i web-design/billedbehandling, i nærheden af Reersø.

Foreløbig resultatliste
Medlemmernes ønsker om klubaktiviteter

A = Design af hjemmesider
B = Billedbehandling og grafik
C = Håndtering af e- mail og smart søgning på Internet
D = Windows og Tekstbehandling
E = Vedligeholdelse og opgradering af PC


3 = højeste prioritet
2 = næsthøjeste prioritet
1 = lidt interesseret

A B C D E
Allan
3 1 1 2 Anne
3 2 1 Anny
2 3 1 1 1 Bibber
1 2 3 Birte
3 1 2 Bjarne
3 2 1 1 Claus
Erik
3 2 1 1 1 Erling
3 2 Flemming
Grethe
3 2 Hanne C
3 2 1 1 1 Hanne M
3 1 2 1 Henny
Ib
1 3 2 Inger
2 3 1 Kim
3 2 Lars L
Lars P
3 2 1 Lise
3 2 1 1 1 Lone
3 2 1 1 Maja
Maj Brit
3 2 1 Munthe
3 2 Nigel
1 1 3 2 1 Olivier
3 2 Poul-Erik
3 Raggen
3 Stig
3 2 1 1 Tina
3 2 1 Torben D
Torben N
54 44 22 14 22 Point Ialt


Klubbens årsmøde 2000
23/3-2000: Reersø IT-klubs første årsmøde blev afholdt 23. marts, på Hotel Postgaarden. Mødets hovedemne var drøftelse af muligheder for at indrette et IT-klubhus, eventuelt i form som kan anvendes i fællesskab med andre interessenter. Andre interessenter kan være freelancere, oplysningsforbund, og virksomheder med behov for arbejdspladser og kursuslokaler forsynet med moderne IT-udstyr. Til at arbejde videre med dette projekt blev der nedsat en arbejdsgruppe bestående af Poul Lodahl, Erling Nielsen, Lars Pedersen, Tina Nielsen og Torben Nielsen .
På mødet blev det også vedtaget at takke ja til en indbydelse fra Snoghøj IT- Folkehøjskole, til at komme og medvirke i et arrangement med skolens elever og lærere. Arrangementet skal eventuelt opfølges med et elektronisk træf med IT-højskolen i Reersø IT-klubs chat-room.
Samme aften orienterede Erling Nielsen om et samarbjde med Gørlev Bibliotek hvor klubben skal varetage indretning og aktiviteter i en cybercafé, under Gørlev Kulturnat 2000. Værter i cybercaféen bliver Lise Andersen, Stig Appelø, Birte Christoffersen, Bjarne Jensen, Maja Hansen, Inger og Poul Lodahl, Erling Nielsen og Birthe Maltha Petersen.      
Bestyrelse fortsætter uændret med formand Erling Nielsen, næstformand Torben Nielsen og kasserer Lars Pedersen. Tina Nielsen afløser Lars Lauridsen som suppleant og Ib Nielsen blev genvalgt som førstesuppleant. Flemming Kjærulff fortsætter som klubbens revisor, med Maj Brit Andersen som suppleant.

Windows 2000 eller Linux?
9/3-00:Torben Danø har afprøvet det ny Windows 2000 men er ikke imponeret. Han har foreløbig opgivet at anvende dette nye styresystem, fordi det er behæftet med alt for mange fejl. Han mener, at private brugere skal slå koldt vand i blodet og afvente Microsofts forbedrede versioner af Windows 98, f.eks. Windows Millennium, som ventes lanceret senere på året.
Torben demonstrerede derefter open source styresystemet Linux, som er begyndt at opnå betydelige markedsandele, på bekostning af Windows. Han demonstrere ligeledes den gratis StarOffice kontorpakken til Linux, som kan være et interessant alternativ til Microsoft Office 2000, på grund af væsentlig større stabilitet og pålidelighed. Som bruger skal man imidlertid være opmærksom på, at der Linux-baserede programmer ikke altid findes de samme funktioner som i Windows. F.eks. er dansk stavekontrol ikke standard, og brugerfladen vil i flere tilfælde kræve større edb-kunnen af brugeren. Torben tryllebandt aftenen igennem de  16 fremmødte med sin saglige og interessante måde at vise og sige tingene på. 
 

Hvad indad tabes, kan udad vindes!
24/2-2000: Jo vist er det ikke gratis at bruge Internet. Derfor blev der på klubaftenen udvekslet idéer til hvordan man bedst sparer penge som Internet-bruger. I aftenens løb blev der fremlagt en række eksempler på hvordan man nu kan foretage prissammenligninger på nettet, og derved spare 1000-vis af kroner ved indkøb af f.eks. rejser, hotelophold, hvidevarer og computerudstyr, samt ved valg af et fordelagtigt Internet-abonnement. Samme aften viste Erling Nielsen hvordan man fremstiller, og udgiver - en privat hjemmeside. Egen hjemmeside er som bekendt et tilbud som i dag følger gratis med de fleste Internet-abonnementer. Morale:"Brugt med omtanke kan det være en ganske god forretning at have Internet!"

Trix med billeder
10/2-2000: Aftenens første aktør var 9-årige Thomas A. Pedersen, Standvejen 71, som præsenterede et hjemmelavet diasshow, med flotte animationer og lydeffekter, fremstillet i præsentationsprogrammet MS PowerPoint. Thomas gav desuden nogle nyttige fif fra sig omkring fremstillingen af elektroniske diasshows. Videre blev der vist begyndelsen til et e-diasshow, udarbejdet af medlemmer i IT-klubben, som senere skal præsentere klubben og dens aktiviteter, på CD-rom.
Resten af aftenen blev der arbejdet med billedbehandlings-programmer. Grethe Michaelsen Erichsen viste eksempler på hvordan hun, ved hjælp af værktøjer i programmet MS Photoshop, forvandler sine skitser og akvareller, så de opfylder varierende formål, i hendes arbejde som designer.
Henny Bjerregaard demonstrerede - med udgangspunkt i et foto af Kalundborg Sygehus' nye indgangsbygning - hvordan hun tilpasser sine fotooptagelser digitalt, til anvendelse i trykte publikationer.
Aftenen bød også på indføring i hvordan man undgår at sende billeder, som er for "tunge" til at vedhæfte en e-mail. F.eks. billeder fra scanner eller digital-kamera. Bl.a. PhotoShop er velegnet til komprimering, uden synligt tab af kvalitet. Efter komprimeringen egner billederne sig fortrinligt som bilag til e-mail, eller til anvendelse på en hjemmeside.
Apropos hjemmeside, så vil næste klubaften, torsdag 24/2, komme til at handle om design og administration af hjemmesider.
Klubbens hjemmeside er fornylig blevet udvidet med "voice-chat", - sådan at besøgende i klubbens chatroom både kan skrive og tale sammen, on-line over Internettet. Det er klubbens hensigt fremover, at indbyde kendte personer til konferencer i chatroom'et. Blandt andre har Gørlev-borgmester Jørgen Arnam-Olsen tilkendegivet, at han gerne medvirker som "aftenens gæst" i en sådan virtuel konference, som klubben arrangerer i løbet af marts måned.


Vellykket Voice-chat debut
3/2-2000: At chatte via mikrofon fremmer i høj grad muligheden for gode diskussioner over nettet. Det oplevede vi under aftenens torsdagstræf i klubbens chatroom.
Vi fik bl.a. snakket om opdeling af harddiske, små netværk, brug af e-mail (hotmail.com) når man er på rejse, lidt om hjemmesidedesign og forventninger til Windows 2000.
Tak til Allan O, Bibber M, Birte C, Maja H, Munthe F, Nigel W, Lone K, Stig A og Torben D for deres ildhu.
Nu mangler vi bare at få endnu flere medlemmer til at deltage. Chat-møderne er virkelig et værdifuldt supplement til vores "rigtige" klubaftener.


Nu kan vi høres og ses. Voice-chat og video-møder.
27/1-2000: Nigel Wilson, indledte aftenen i Reersø IT-klub med at vise fotos og video optaget på Reersø samme dags eftermiddag, med et Sony digitalkamera. Endda ringningen ved solnedgang, fra Reersø Kirke, kunne høres på optagelserne. Det anvendte kamera lagrer billederne direkte på en diskette som, straks efter optagelse kan afspilles via PC'ens diskettedrev. desktop-meeting Derefter gik Nigel over til at demonstrere video-telefoni (Microsoft NetMeeting) over internettet. Selv om han oftest benytter systemet til kommunikation med pårørende i England og Australien, lykkedes det ham under demonstrationen, at fremmane et lokalt ansigt på PC-skærmen. Ingen mindre end klubmedlemmet Allan Olsen, Strandvejen.

Til trods for, at Allan havde valgt at "skulke" fra klubaftenen, modtog han alligevel, over videonettet, mange  venlige smil og tilråb fra de 23 medlemmer som sad forsamlet på Reersø Skolen.     
Samme aften demonstrerede Erling Nielsen klubbens splinternye  "Talkroom". Han oplyste, at Reersø IT-klub's chatroom nu er opgraderet til et "Chat & Talkroom" og at den nye facilitet allerede er prøvekørt og klar til brug på adressen www.reersoe.dk/chatroom.html.
Udgifter til langdistancesamtaler reduceres på denne måde drastisk, sammenlignet med sædvanlig telefoni. F.eks. koster en almindelig
telefonsamtale til Australien over 20 kroner i minuttet, mens den over Internettet varierer fra 8 til 32 øre i minuttet.    
Under demonstrationen blev der bl.a. gennemført
voice-chat med  medlemmerne Bibber og Stig  på Reersø, samt med Lone i Vollerup, som alle befandt sig på deres respektive hjemmeadresser.   
Det er klubbens hensigt fremover, at arrangere konferencer på klubbens hjemmeside, under medvirken af prominente "udenø's" gæster.  
Selv om Reersø ligger i et landligt udkantsområde, og ikke er udstyret med  store konferencefaciliteter i traditionel forstand,  så har vi nu mulighed for at deltage interaktivt, på alle niveauer, i det globale
informationssamfund. Og det kan vi ikke begynde at øve os på for tidligt, mener Erling. Talkroom'et, har plads til ca. 200 deltagere. 
Et tema der bl.a. interesserer Reersø-boerne,
er hvordan et lokalsamfund i et udkantsområde sikrer sig passende andel i uddannelser, jobs og fritidsfaciliteter i det ny årtusinde.
"Vil  IT  (informationsteknologien)  løbe os over ende  - eller kan IT tilføre landsbyen nye aktiviteter og værdier, uden at vi mister menneskeligheden, og isolationens gode sider?"
Aftenen sluttede med at Birte Christoffersen viste en prøve på et flot hjemmelavet tekst- og billedshow, med animationer og lyd, fremstillet i det populære presentationsprogram Microsoft PowerPoint.

Sådan bygger man sin egen PC
13/1-2000: Arrangementet foregik i Postgården festsal, hvor vi oplevede PC-guru Hans Poulsen fra Brugtbørsen i Nærum, demonstrere hvordan man selv kan bygge en PC, af løsdele som findes i handelen.
Hans Poulsen magtede, med rutine og sindighed, at give gode svar på de mange spørgsmål der havlede ned over ham, fra de 25 fremmødte - samtidig med at han planmæssigt udførte "byggeriet". En virkelig flot præstation.
Erling Nielsen demonstrerede samme aften anvendelse af en PC som karaoke-maskine. Han oplyste,at karaoke-programmet Star III kan downloades fra bl.a. adressen www.nvg.ntnu.no/sounds/karaoke/Players/ og at der f.eks. på adressen http://midikaraoke.siteshop.net/karaoke/index.htm ligger et stort antal karaoke-filer (musik med rulletekster), som ligeledes kan downloades gratis. Under demonstrationen fik alle mulighed for at røre deres sangstemmer.


Se også klubbens aktiviteter År 1999 og År2001     

.
   

I Reersø IT-klub dyrker vi interesser under hyggeligt samvær omkring computere m. tilbehør, Internet, e-mail, fremstilling af hjemmesider, multimedie, spil og chat mm.
Vi forbereder også en særlig tema-aften om fjernundervisning og distancearbejde. Klubbens medlemmer får mulighed for at bruge Internet til særlige interesser; f.eks. fremstilling af private hjemmesider og tema-arbejde med en hjemmeside om Reersø's lokalhistorie. Fra  efteråret disponeres klubaftenerne så deltagerne løbende får indblik i indholdet af modulerne i et PC-kørekort. Læs mere herom under under 'Aktiviteter' og 'Program' på klubbens hjemmeside.
Næste side

Besøg også Reersøs hjemmeside: