Reersø IT-klub logoReersø-projektet - fra Gravlund til Gates
INTRO| PROJEKT "FRA GRAVLUND TIL GATES"| MEDLEMMER| SPONSORER| LINKS| BESØG REERSØ
VELKOMMEN 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 I REERSØ IT-KLUB !

Reersø IT-klub 2002
Startside
Arrangementer
Kluboplysninger
Chathytte
Nørd sange
IT Humor


NYHEDER og PROTOKOL
... lidt om hvad vi hidtil har bedrevet.

Se også år 1999, 2000, 2001 og 2003

2002

Årets traditionelle julebuffet
12.12.02
Som det fremgår af Hannes talrige snapshots
http://www.reersoe.dk/julebuffet_2002.html
var der god tilslutning og højt humør ved klubbens traditionelle julearrangement i Reersø-huset. Tak til festudvalget og medlemmer for det gode forarbejde, så vi igen i år kunne nyde en lækker buffet, sammenstillet af de fremmødtes medbragte lækkerier. Glædelig jul og godt Nytår!

CD-burning og MIDI-noder fra nettet!
21.11.02
Efter klubmeddelelser fra Erling, Anny og Flemming gik formanden over til at vise hvordan man lovligt kan hente i 1.000-vis af noder fra Internettet.
Det foregår via en lille omvej, idet man nedhenter melodierne som midi-filer, og omdanner dem til noder i programmet MidiNotation.
Programmet koster ca. 300 kr. Det kan downloades fra adressen www.notation.com/midinotatedownload.htm,
og gratis afprøves i 30 dage.
Henning gennemgik et eksempel på cd-brænding med programmet Nero Burning Rom www.nero.com, der er blevet et af de allermest brugte programmer til cd-brænding mv. Andre af klubbens medlemmer er mere bekendte med f.eks. Easy CD Creator 5 eller Win On CD. Hennings præsentation indbefattede blandt andet også gode råd til indkøb af rå CD-skiver.
Efter kaffepausen (- tak for hjemmebag til Carl Verner og frue) var der gennemgang af diverse spørgsmål om tips & trix med computer, programmer og Internet, opsamlet af Erik tidligere på aftenen, fra de 12 fremmødte medlemmer. På gensyn til vores julearrangement 12. december kl. 18.00 til kl.?
Velkommen til vores nye medlemmer, Britta Westrin og Fin Olesen fra St. Fuglede og Elisabeth Bælum fra Reersø!

Jeg sidder og snakker til jer fra min dagligstue
hernede i Mozambique!
21.11.02
  Reersø IT-klub gennemførte torsdag aften en vellykket mini-konference på Internettet. Aftenens foredragsholder i klubbens e-konferencerum var læge Hans Kristiansen, Mozambique.
  Efter formand Erling Nielsens velkomst til klubmedlemmer og gæster fra Cyberspace, gik hovedpersonen i Afrika straks i gang med sin tale, ledsaget af en PowerPoint-præsentation med egne fotos.
   "Mozambique et aflangt land, der strækker sig over et areal ca. 20 gange så stort som Danmark, og trods et befolkningstal på 17 millioner bor der kun 350 læger, hvoraf 50 er udlændinge.
  Til sammenligning bor der i Danmark ca. 12.000 læger, og samfundet og sundhedssystemet bærer stadig præg af en grusom borgerkrig der varede 17 år, som sluttede for 10 år siden!" oplyste Hans Kristiansen i sin indledning.
  Hans Kristiansen er udstationeret som bistandsleder for Danida, som har ydet bistand til Mozambique siden 1992, med støtte til sundhedssektor, teknisk assistance, penge til infrastruktur og løbende udgifter.
  Han holder meget af at opholde sig i landet fordi mozambikanerne er venligt folkefærd, til trods for, at de lever på et uforudsigeligt kontinent med hyppige katastrofer og krige.
  Som deltagerne kunne opleve af de flotte fotos, som Hans Kristiansen viste under sit foredrag, så har landet en fantastisk storslået natur med flotte bjerge, store floder, og tropeskove.
  Hans personlige arbejde er fornylig flyttet fra den fjerne provins Tete til hovedstaden Maputo. Her er han nu flyttet ind i nye kontorer, og i en stor lejlighed, med sin datter Felicia.
  Han har kendt Mozambique siden 1990, og nyder i sin fritid at tage på ture i landskabet og i dyrereservater, samt at slappe af i sit selvbyggede fritidshus ved kysten i Xai-Xai.
  Dagene er næsten lige lange året rundt. Solen står op kl. ca. 5.30 og går ned kl. ca. 17.30, med en variation på knapt 1 time i hver ende.
  "Men dagene er alligevel lange, med meget indhold, og når solen går tidligt ned er vi trætte ... og ind imellem glæder jeg mig enormt til min næste sommerferie, som jeg naturligvis skal tilbringe hjemme på Reersø!" sluttede Hans Kristiansen.
  En lille snes Reersøere, og interesserede fra andre egne af Danmark, fulgte IT-klubbens arrangement, hjemme fra deres egne computere.
  Efter foredraget var der, via e-konferencerummets voicechat-facilitet mange spørgsmål til taleren. Under besvarelsen viste han bl.a landkort og tegnede behændigt illustrationer på e-konferencerummet whitebord.
  Oplevelsen hos deltagerne var stærk, fordi samværet og udbyttet på mange måder var på højde med et spændende lysbilledforedrag i et traditionelt mødelokale.
Samtidig føltes det facinerende, at Hans Kristiansen rent faktisk sad i Afrika, og talte i en mikrofon sluttet til sin bærbare computer, hjemme i sin tropevarme dagligstue i Maputo.
Afrika-billederne der blev vist under foredraget kan ses her:
www.cyberling.dk/mozam/1_mozam.html
Vi skylder Hans Kristiansen en stor tak fordi han tog sig tid til at vise os rundt i det spændende land.
 

Du spørger - vi svarer!
14.11.02
Igen en klubaften med godt fremmøde og flittig behandling af medlemmernes medbragte spørgsmål. F.eks: Upgradering af browser via Windows Update til konferencer over nettet, selvudpakkende ZIP-filer, CD-brænding, priser på ReWritable DWD'er (hint fra Henning: www.billigmedien.de), Net-banking og formatering af e-mails. Og så er Anny-Henny-Maja-Flemming udvalget er godt i gang med tilmeldelser med årets julebuffet! 

Forbindelse til Tete svigtede
07
.11.02. 
Der var i aften planlagt et foredrag i IT-klubbens e-konferencerum, af læge Hans Kristiansen, som opholder sig i Mozambique. Han var på tjenesterejse i Tete-provinsen, hvortil det desværre ikke lykkedes at få Internetforbindelse, som planlagt. Det er derfor aftalt med Hans, at vi i stedet gennemfører arrangementet om 14. dage, hvor han er tilbage i hovedstaden Maputo, hvortil der sædvanligvis er rimelig god internetforbindelse. 

Word advanced

31.10.02. 
Carl Verner Christensen viste os i aften rundt i Microsoft Words kringelkroge hvad angår indstillinger og tilpasninger. F.eks. automatiske gemmefunktion, omplacering af komandoknapper og brug af stavekontrol.
Ligeledes demonstrerede Carl Verner hvordan man kan administrere SMS og telefonbog på sin PC. Dvs. hvordan man via et datakabel kan sende og modtage data og SMS beskeder, og opdatere mobiltelefonens telefonbog via sin PC. Disse data kan også være rare at have liggende PC'en i det tilfælde man skifter teleselskab.
Der var i aften ivrig udveksling af tips & trix blandt de 16 fremmødte medlemmer. Så stor at nogen næsten måtte sluge Maja's lækre hjemmebag ;0).
Hanne C stillede et forslag til, at vi i klubben kigger på temaet "Slægtforskning via Internettet". Flere i klubben viste sig interesseret i emnet, så det begynder vi at forberede.
Flemming og Anny er er begyndt at tage sig af ting der vedrører forberedelser og koordination af vores julebuffet den 12. december.

Musik fra nettet
24.10.02. 
Trods efterårsferie mødte 11 af vores medlemmer frem til denne klubaften.
Henning lavede en meget flot præsentation af "Musik fra Internettet", som vi, og gæster fra Fakse og Ølstykke nød hjemme på vore egne Pc'er. Herman fra Ølstykke skrev efterfølgende, at han havde inviteret sine naboer på netcafé. De havde med stor interesse fulgt vores arrangement fra kl. 20.00 til 21.00. God idé! Ikke sandt? "Inviter din nabo til netcafe - hveranden torsdag, hjemme ved din computer! Tak til Henning for den gode indsats, og til den "faste stok" fra klubben der altid støtter op, når vi går i æteren.

Et kig ned i Internettets underverden 
17.10.02. 
Trods efterårsferie mødte 11 af vores medlemmer frem til denne klubaften.
Aftenens taler var Henning, som orienterede om nogle af nettets underholdende, herunder nogle dets mere skulme afkroge. Musik- og videoelskere kan f.eks. have glæde af at downloade det gratis WinMX program, f.eks. fra det respekterede  www.download.com. WinMX er populært for folk der f.eks. søger/downloader  indspilninger i det komprimerede MP3-format.
Henning orienterede ligeledes om søgesteder for bl.a. "wares" (mere eller mindre lovlig software og tjenester), såsom www.warez.com, www.astalavista.com og www.submissionz.com.
Henning præsentation var sober og saglig, og han undgik behændigt at åbne sider som kunne virke anstødelige. Hvis nogen skulle fatte interesse for at dykke længere ned i materien må de gøre det på egen hånd, og på eget ansvar.
Under aftenens runde for tips og trix kom vi bl.a. omkring løsninger til eksekvering af ældre programmer i Windows MX, tilføjelse af fonde under kontrolpanel/skrifttyper, og opgradering til ADXL bredbånd.
Anny foreslog, at årets JULEBUFFET afholdes i Reersø-huset torsdag den 12. december kl. 18.00 i Reersø-huset - efter samme procedure som sidste år. Det fik hun 100% tilslutning til, så det ligger hermed fast. Tak for initiativet Anny!  


Homeshopping og e-butikker
10.10.02
Der var pænt fremmøde i klubbens virtuelle mini-konferencerum i aftes - overvejende af folk langt fra Reersø. Nogle af gæsterne havde hørt om vores Internet-arrangementet på P4/Regionalen om eftermiddagen.Emnet var "homeshopping og e-butikker". Vi indledte med besøg på officielle  websites for begyndere i e-shopping. Forbrugerrådets https://www.fi.dk/netbutikken, Forbrugerombudsmandens http://www.net-tjek.dk/, e-handelsmærket  http://www.e-handelsfonden.dk/0.0.asp.
Vi tog derefter på vare- og prissammenligninger i www.pricerunner.dk og i www.edbpriser.dk . En øvelse der godt kan betale sig, da produkter til  5-10.000 kr. ofter svinger et par tusinde kroner, fra shop til shop.
Som et kuriosum kom vi også omkring en e-shop, i Tailand, hvor man online kan købe ædelstene nedsat fra til US$ 40.989.00 til US$ 13.663.00 ;-)

Fotografering og fotoprinting i høj qualitet
03.10.02
Tak til Jørgen Larsen, Ringsted, som vi havde inviteret til at fortælle om hvordan man bærer sig ad med at fotografere, skanne og printe, når man stiller høje krav kvaliteten.
Jørgen har været med på forkant af fotografien siden farvefotoets barndom, men han benytter sig i stadig af de nyeste teknologier indenfor digitalfotografering. Jørgen havde medbragt mange flotte eksempler af fotos, udprintet på forskellige papirtyper. "Selv om man kan efterbehandle et foto i et billedbehandlingsprogram, er det stadig vigtigt at du sørger for at have det bedst mulige billede i søgeren, når du eksponerer", sagde Jørgen Larsen, "og gå altid tættest mulig på objektet, frem for at bruge zoom. Specielt skal man være opmærksom på at digital zooming baserer sig på interpolation, og reducerer fotoets kvalitet".
Jørgen benytter sig ofte af en genvej til udprintning af gode fotos, ved at benytte moderner all-in-one maskiner, som er lette at betjene til scanning, kopiering, billedbehandling og udprintning.
Jørgens foredrag var så spændende, at vi valgte at udsætte aftenens øvrige planlagte indslag til efterfølgende klubaften.    

Ormen Klez.g
26.09.02
Aftenes e-konference i Chathytten handlede om virusbeskyttelse, speciel om beskyttelse mod ormen Klez.g.
Vi gennemgik bl.a. ormens karakteristika, hvordan man kan indstille sit mailprogram til ikke automatisk at åbne indholdsruden. Ligeledes hvordan man tjekker og fjerner Klez med fixet
http://securityresponse.symantec.com/avcenter/FixKlez.com
- og hvordan man henter de seneste sikkerhedspakker på Windows Update.

Surfing à la Munthe
19.09.02
  Christian Munthe Fog tog os i aften på surfing til websteder han finder nyttige eller interessante.
Bl.a.  www.edb.priser.dk , hvor man finder et opbud af produktinformationer og priser. Munthe har gode erfaringer med online-køb. Han har f.eks. købt blækpatroner til sin HP printer, som kom med posten dagen efter han havde bestilt og betalt via Internettet.
Munthe guidede os dernæst omkring et par videnskabelige sites, bl.a.
www.nasa.gov 
og www.seti.org hvor man finder alt f ra velformede asteroider, og information om søgen efter liv på andre planeter. Videre til et par andre af Munthes yndlings-sites: Scientific America,  www.sciam.com, og British Museum, www.thebritishmuseum.ac.uk
Efter kaffepause udvekslede vi tips og trix om bl.a. virusbeskyttelse, dokumenter der ikke vil åbne, brænderprogrammer, og svigtende internetforbindelser. Endvidere downloadede vi Motherboard Monitor, MBM5 , http://mbm.livewiredev.com/download/MBM5200.EXE, som kan aflæse temperature på bundkortet og som kan slå alarm når tilladelige grænser overskrides.

Efterårets første e-møde i Reersø Chathytte
12.09.02
  Den flotte sommeraften, og formandens  sene påmindelse om aftenens træf på Internettet, gav anledning til at få medlemmer nåede at logge på. Træffet havde besøg af webmasteren fra www.dk-fritid-dyr-kat.dk, Helle Nielsen. Webstedet er Danmarks mest besøgte katte-hjemmeside, og Helle pusler med en idé om snart at lave en webbaseret LIVE konference for katteinteresserede.   

You have mail sir!
05.09.02
Efter en kort evaluering af klubbens medvirken i kulturnatten, gennemgik vi forskellige features man kan benytte sig af, i omgang med e-mails.
Herunder 'aktive mail-formularer', og det muntre og velfungerende Incredimail, som et par af vore medlemmer foretrækker som et alternativ (eller supplement) til Outlook Express.
I følge Henning har han hidtil undgået virus ved at kun at anvende Incredimail som e-mail program. Han mener det er fordi de verserende vira er designet til at angribe via Outlook Express, og ikke alternative mailprogrammer.
IncrediMail er trods mange flotte funktioner endnu freeware, dvs. det er gratis at downloade og at bruge.
Erling introducerede herefter programmet iHateSpam , som er et spamfilter man kan tilføje sit e-mailprogram. Programmet smider alle mistænkelige mails (f.eks. uønskede reklamer og junkmail) -direkte i slettet post. Dette betyder, at man kan koncentrere sig om seriøse mails efterhånden som de ankommer i indbakken. Programmet kan downloades og afprøves gratis i 30 dage. Derefter skal der betales $19.95.
Under aftenes 'tips og trix - bordet rundt' blev der bl.a. behandlet spørgsmål om forholdsregler under tordenvejr, pc minimumkrav for diverse styreprogrammer, kontrol med processor-temperatur og prioritetsangivelser på e-mails.
Trods den smukke sensommeraften mødte 13 medlemmer op. Herunder 2 nye medlemmer.

Travl medvirken i Gørlev Kulturnat
31.08.02
Reersø IT-klub deltog igen i år i Gørlev Kulturnat. Denne gang i ingeniørfimaet Lodahl's lokaler på hovedgaden.
Her bød vi bl.a. på premiere på "Kunstnerliv på Reersø" - en digital videofilm optaget af Erik Olsen, i løbet af sommeren 2002.
Klik her til kulturnattens hjemmeside Filmen vakte berettiget interesse, fordi den på udmærket måde skildrer livsform, profiler og værker af 13 af øens populære kunstnere: Jette Egelund, Kim Lodsgård, Helle Kjærulff, Raggen Nielsen, Hanne Christensen, Grethe Michaelsen, Pia Ahrentst, Marianne Slot, Musikgruppen EDDA, Birthe Bibber Petersen, Jan Wahlberg, Henny Bjerregaard, Inge Munthe Fog og Karen Hansen. Ligeledes medvirker Reersø-gruppen EDDA med middelaldermusik, som solister og med musikalske vignetter.
Endnu en attraktion var Poul-Erik Lodahls Flight Simulator, hvor publikum blev taget med på virtuelle flyveture. Bl.a. en tur fra Kalundborg Airport (Kaltred) til Gørlev Airport, hvor også kulturnattens gæster fik lejlighed til selv at sidde ved rorpinden.
Aftenen igennem demonstrerede klubbens medlemmer alt fra hjemmesider til elektroniske konferencer, på Internet-tilsluttede computere.
Trods konkurrence fra kulturnattens mange underholdningstilbud, så modtog klubbens specialarrangement besøg af 219 gæster, i aftenens løb. Flere af gæsterne oplyste at de har besluttet, at melde sig ind i Reersø IT-Klub, hvilket vi ser frem tilmed glæde. 

Imac og videoredigering
22.08.02: Vi åbnede sæsonen med en lidt anderledes klubaften.
Maj Brit på Postgarden havde stillet lokale til rådighed for aftenens særlige program, som var lagt i hænderne på Erik Olsen. iMAC Han havde medbragt sin iMac, som unægtelig fremtræder noget mere elegant end sædvanlige pc'er. Erik har sommeren igennem arbejdet på optagelse af en video om "Kunstnerliv på Reersø", som vi fik lov at kigge med på, i en næsten færdigredigeret version.
Det er et kæmpearbejde Erik har lagt i projektet, hvor øens kunstnere fortæller om deres værker, og giver eksempler på deres arbejdsmetoder. Filmen vil blive vist på IT-klubbens stand på Gørlev Kulturnat 2002 den 31. august.
Med eksempel i den pågældende video fortalte Erik om sorger og glæder han var stødt på, i forbindelse med redigeringen. Under processen købte Erik en iMac med tilhørende programmer. Med dette udstyr føler han sig bedre kørende end med en almindelig pc.
Oplysninger om klubbens deltagelse i Gørlev Kulturnat ses under 'Arrangementer'.

Picnic 
27.06.02: Trods ustadigt vejr mødte 22 friske medlemmer og gæster frem til klubbens traditionelle picnic ved Fårehuset. Fornøjeligt  som sædvanlig.
I år med et særligt islæt af orientalsk vandpiperygning, arrangeret af Bjarne. En aktivitetet der udmærket lod sig kombinere med et nip til en fornem Calvados, hjembragt af vores monsieur Olivier. Også tak til Inge, Maja og Tove for lækkert hjemmebag.

Erling benyttede aftenen til at overrække vinderpræmien i en digital tegnekonkurrence, som klubben afholdt live over internettet (se 23.05.02). Bibber ønskede præmien overrakt efter belgisk skik. Og det fik hun så.
Se Munthe's fotos her.
På gensyn efter sommerferien! 
  
Partition uden tårer
13.06.02: I efteråret introducerede Torben Danø os til partitionering af harddiske, F-disk etc. Med andre ord: Hvordan opdeler man sin harddisk i flere separate drev? Hvordan skaber man yderligere drev at lagre på, så man ikke mister alle data, hvis C-drevet f.eks. skal formateres. Manøvren virker ofte uoverskuelig, og mange pc-brugere kaster sig ikke ud i det, uden assistance fra en skrap computernørd.
Men her kommer Partition Magic handy ind i billedet! I aften demonstrerede Henning Larsen for os, hvor nemt vi alle kan partitionere ved hjælp af dette prisbelønnede program. Ikke underligt, at programmmet,  som understøtter alle Windows platforme, fra 95/98, Me, 2000, NT 4.0 til XP - er blevet fast inventar i værktøjskassen hos professionelle IT-teknikere.
Under Tips og Trix kom vi bl.a. omkring problemer med fastfråsne skærme, back-up af mails, eksport og import af adressekartotek i Outlook Express, samt lidt om forskelligheder i iMac contra Windowsbaserede pc'er.   

Klez hærger stadig  
29.05.02: Med 'Se Venedig og dø' bød vi indledningsvis Bjarne velkommen tilbage fra en Italienrejse.
Under en drøftelse af mulige aktiviter i forbindelse med Gørlev Kulturnat 2002, den 30. august, blev følgende ideer luftet: 1) Premiere på Eriks digitalvideo om kunstnerliv på Reersø, 2) Internetcafé til surfing på Internettet,
3) Videokonference med eksterne medvirkende, 4) Virtuel flyvning med MS Flight Simulator, 5) PC-understøttet sing-a-long, 6) Fremvisning af video optaget under selve kulturnatten 7) Uddeling af klubfremstillede PR-flyers til potentielle nye medlemmer 8) Gæstfri servering af kaffe og kage.
Det vil nok være for ambitiøst at satse på at realisere samtlige ideer. Vi vil indenfor de nærmeste uger udarbejde en liste over de aktiviteter vi konkret beslutter at gennemføre. Endvidere vil vi danne adhoc-grupper til forberedelse og varetagelse af aktiviteterne.
Efter kaffepausen orienterede Torben om den hærgende W32.Klez-virus og sikker anvendelse af antivitus-programmet Norton. Endvidere om særlige forhold der knytter sig til  anvendelse Windows XP.
PS: Hvis du har fotos du gerne vil vise på en ny webside  side med et galleri af fotos der har relation til elmetræet www.reersoe.dk/elm.html bedes du kontakte Henning, pr. e-mail:isphl@tdcadsl.dk.   

Crazy House!
23.05.02: Aftenens 1-times netmøde, med titlen 'Crazy House', var præget af muntert forårshumør.
Formand Erling Nielsen havde sørget for morsomme indslag via webkamera, suppleret med skiftende skærmbilleder med colorslides og animationer. Der var livlig udvekslig af små anekdoter, og på e-møderummets whiteboard (-elektronisk tavle med bl. a. digitalt skrivekridt og viskelæder) blev lavet sjove tegninger.
Ved en afstemning, myndigt kontrolleret af Egon Sørensen fra Struer, placerede  Birthe Maltha-Petersen (Bibber) sig som crazy-mødets bedste digital-tegner, i tæt opløb med klubbens alderspræsident Christian Munthe-Fog, samt Herman Ransborg fra Ølstykke og Henning Larsen fra Gørlev.
Der blev også tid til et par tossede gåder. F.eks.: Hvad er den danske definition på et keyboard? Egon Sørensen havde følgede forslag: "Et bræt man hænger nøgler op på!" Og denne danske definition på microchips. Birthe Christoffersen: "Det er de små chips der ligger tilbage på tallerkenen når de store er spist op!" 
Ideen med arrangementet var, at lave en aften på Internettet, hvor medlemmer og gæster kunne stifte bekendskab med webbaserede konferenceværktøjer som bl. a. anvendes til levende (synkron) fjernundervisning.

Webdesigneren 'in action'
16.05.02: I aften demonstrerede Erling Nielsen, IT-klubbens formand, hvordan programmering af hjemmesider i rå HTML foregår. Han skrev et lille program i Notebook, som han gemte som HTML-fil, hvorefter resultatet kunne ses ved at åbne filen i web-browseren. 
Til medlemmer der har lyst at strikke hjemmesider på egen hånd henviste han til det udmærkede HTML-kursus som ligger gratis tilgængeligt på webstedet www.html.dk (under 'Tutorials').
Der blev ligeledes vist hvordan man kan inspires af diverse sider på nettet, og hvordan man kan analysere websiders kildekoder. Som et eksempel herpå, analyserede han en simpelt opbygget webside fra hans egen produktion.
Erling viste også et eksempel på et websted, www.nordvest.dk, hvor man kan lave en hjemmeside online, gratis, uden at kende til HTML-koder. Samtidig illustrerede han, at man ved brug af sådanne websteders webdesign-faciliteter ikke kan  forvente at lave layout helt efter eget ønske, idet man er begrænset indenfor de skabeloner som webstedet stiller til rådighed.
Afslutningsvis viste Erling hvordan bl.a. søgeord anbringes i et web-dokuments meta-tags, hvilket er én af forudsætningerne for at man kan finde hjemmesiden i nettets søgemaskiner.
 
Torben Danø siger god for Windows XP
02.05.02:
 Hurtigere - mere stabil - flere funktioner - forbedret enhedsinstallation - og en helt ny og smart brugerflade!
I følge Torben Danø er der ingen tvivl om, at Windows XP erMicrosofts hidtil bedste styresystem. Samme positive oplevelse har  Henning Larsen og Olivier Costil haft med systemet.
Torben demonstrerede i aften en række af Windows XP's funktioner for os .
Blandt spændende nye facliteter er partitionering, med nem mulighed for både at slette og oprette drev, ligesom drevbogstaver og filsystem (FAT til NTFS) kan ændres.
Styreprogrammet kan endvidere emulere Win95/98/Me, ligesom det behersker systemgendannelse (Restore) i lighed med Windows Me.
Efter kaffepausen var der ivrig spørgelyst "bordet rundt", og nyttige svar fra kloge hoveder blandt de 14 fremmødte.

SYSSE, live fra Edmonton, i Reersø chathytte
25.04.02:
 Præcis kl. 20.00 loggede Kris Olstead sig - som aftalt - ind på vores chathyttes e-konferencerum.
Den spændende dame, bedre kendt på Reersø-egnen som Sysse, befandt sig foran sin pc, i sit hjem i Edmonton, Alberta, Canada.
I lighed med chathyttens øvrige besøgende havde hun tilsluttet en mikrofon til pc'en.
Sysse har boet i Edmonton siden hun rejste fra Reersø som teenager, og immigrerede til Canada.
Det var en stor oplevelse at høre hende fortælle om sin  tilværelse i den pulserende storby, samtidig med at hun viste flotte fotos fra sit private album i e-konferencerummets præsentationsvindue.
Selv om hendes tilværelse adskiller sig meget fra vores egen provincielle hverdag er der dog noget til fælles. Sysse: "Den danske kirke i Edmonton kan minde en del om Reersø Kirke!" 
Sysse følger ivrigt med i byens kultur og sportsliv. Under det årlige store Rodeo-festival slår hun sig løs og danser sqaredance, som minder hende om gamle dage, da hun dansede folkedans på Reersø.
Efter Sysses forberedte tale og fotopræsentation besvarede hun spørgsmål fra e-konferencens deltagere.
Som en service til de der ikke nåede frem til deres computer, til aftenens  træf med Sysse i Cyberspace, bringer vi links til fotos som Sysse viste os. Klik her.   

Regneark og Groupcare
18.04.02:
 Vi kom i aften lidt omkring det elektroniske samarbejdsværktøj hos www.groupcare.dk som Henning administrerer for os. Klubbens medlemmer opfordres til at tilmelde sig (logge ind) på gruppen "Reersø IT-klub" under Groupcare . Endvidere at kommunikere sammen under Groupcares faciliteter til "Diskussioner" og "Opslagstavle".
Aftenen bød også på Bjarnes præsentation af regnearksprogrammet Excel . Programmet er lidt  kompliceret at gå i gang med. Medlemmer der har lyst til selv at gå videre med Excel har mulighed for at orientere sig nærmere i et gratis online-kursus hos www.kenddinpc.dk (Klik på Modul 4: Regneark).

Net Navigate - Live!
11.04.02:
Hvis man er til grundig informationssøgning gør man klogt i at klikke ind på en af landets største linksamlinger: Net Navigate, www.navigate.dk
Herman Ransborg Portalens skaber, webmaster og redaktør er én og samme person, nemlig Herman Ransborg, Ølstykke.
Det var os derfor en stor fornøjelse i aften, at have Herman Ransborg himself som aftenens hovedperson og taler, i REERSØ IT-klubs chathytte.
Aftenens arrangement var en 1-times e-konfence over emnet: - at søge på Internettet.
VoiceCafe ClassMasterVed benyttelse af klubbens moderne e-konferencerum, af typen VoiceCafé ClassMaster, var klubbens medlemmer, samt gæster fra ind- og udland, i stand til at følge Hermans forelæsning og skærmpræsentationer, hjemme fra deres egen PC.
Ligeledes kunne deltagerne stille spørgsmål via e-konferencerummets faciliteter til voice- og tekstchat. Med afsæt i links, på Herman Ransborg egen hjemmeside, blev vi introduceret til næsten alt hvad der er værd at vide om videnkilder, såvel offentlige som kommercielle.
Herman oplyste i øvrigt, at han i mange år har drevet webstedet som ren fritidsinteresse, hvilket forklarer, at portalen er behagelig fri for forstyrrende reklamer.
Vi har fornøjelsen her, efter aftale med Herman, at bringe et link til en webside med videreførende links, til de websider vi stiftede bekendskab med under aftenens forelæsning: home0.inet.tele.dk/ransborg/chat-hytten/
Lad os til slut citere fra en e-mail, som vi efterfølgende modtag fra én af e-konferencens deltagere: "Jeg er dybt imponeret af, at han yder så stor en indsats for sin egen fornøjelse, og til andres gavn. Stor respect for Herman!"

Transportable mini-harddiske og påskeæg   
04.04.02: Vi kastede, ved fælles hjælp, et sidste blik på billedbehandlingsprogrammet som hører til HP's billedskole. Vi håber vi ved introduktion til basisfunktioner i dette program har givet medlemmerne baggrund og lyst til videre udforskning af programmets mange nyttige funktioner, på egen hånd. 
Med henblik på optagelse af billeder og video demonstrerede vi et webcam, og sammenholdt dets funktioner med digitale cameraer og camcorders.
Peter Ottesen orienterede lidt om om det nye filformat MP4, der gør det muligt at komprimere billedfiler - og tegner til at blive for videomediet, hvad MP3 er blevet for musikken. Han forudså også, at denne teknologi vil revolutionere bl.a. web-baserede konferencer og fjernundervisning.
Poul Erik Lodahl fremviste en dims der minder om en nøglering. Det var en 128MB harddisk, som man sætter ind i computerens USB-port. Derefter opdager styresystemet straks enheden som et ekstra drev, og drevet kan derfor bruges som en transportabel mini-harddisk.
Pris ca. 7- 800 kr. Smart!
Henning Larsen har forberedt, at klubbens medlemmer fremover kan kommunikere online via elektronisk opslagstavle, fildeling, kalender m.m. Vi beklager, at vi ikke nåde den lovede introduktion til denne Groupcare-facilitet. Ligeledes rakte tiden ikke til at få kontakt mellem klubbens computer og Maja's kombinerede HP scanner/printer/kopimaskine. Vi har således endnu en demonstration af upload til nettet af et scannet billede tilgode.
Tak til Finn for de lækre hjemmelave påskeæg han omdelte i kaffepausen!

Årsmøde   
21.03.02: 16 veloplagte medlemmer var mødt op til aftenens livlige årsmøde i Reersø-huset.
Der vankede både ris og ros til bestyrelsen fra klubbens 'strammere' og 'slappere', og der blev fremsat mange gode ideer til kommende klubaftener. Velkommen bestyrelsen til Erik og til suppleanterne Bjarne og Henning. Se et referatet her.  
  
Billedbehandlingsprogram man bliver glad for   
07.03.02: Vi fordybede os i aften lidt mere i programmet til billedbehandling, som medlemmerne gratis har hentet ned fra HP's Biledverden. Vores medlemmerne er særdeles tilfredse med programmet som i høj grad vinder ved nærmere bekendskab. En del af medlemmerne har arbejdet med de introducerende lektioner, som kan hentes ned fra www.hp-hjemme.dk/billedverden.
Bl.a. Aase og Hans Gerding fra Høng fandt lektionerne særdeles lærerige og praktisk anvendelige. Da Hans, efter opfordring,  satte sig til tasterne for at vise hvad han havde lært af lektionerne, var  vi hurtigt overbeviste om at han absolut ingen problemer havde med at bruge programmet.  Bl.a. til at junglere med "røde øjne", cropping, pixel-tilpasninger m.v.
I aften drøftede vi også de mærkelige forstyrrelser på Internettet som i nogle dage havde givet problemer med at hente bl.a. klubbens egen hjemmeside. Fejlen synes nu drevet over, og vi kunne konstatere, at det faktisk kun var de af medlemmerne der er koblet op via TDC (Tele Danmark) der havde oplevet problemer. Derfor fandt vi det lidt besynderligt at TDC, når vi henvendte os til deres hotline, insisterede på, at der ikke var nogen problemer på TDC's linier og udstyr.
Endelig kom snakken ind på ADSL (bredbånd) som nogle af de tilstedeværende medlemmer (Henning Larsen fra Gørlev,  samt Birte og Erling fra Reersø) fornylig har fået installeret, og som synes at fungere særdeles tilfredsstillende i vores lokalområde.

Flystyrt ved Tissø  
21.02.02: I aften havde vi et åbent-hus-arrangement med gæster fra lokalsamfundet. Herunder repræsentanter fra Reersø Museumsforening. Vi benyttede lejligheden til at overrække museumforeningens Jon Mortensen en CD, med dias-showet "REERSØ før og nu", som tak for hans assistance med diasshowets manuskript og indtaling af tekster.
Cessna fly Efter diasshow, og lidt fællessang (karaoke), tog Poul Erik Lodahl os med på flyveture med sit flysimulerings program. Vi oplevede bl.a. en start fra Kalundborg lufthavn og kunne nyde landskaberne fra luften, på en tur i retning mod Reersø. Men inden vi nåede til Reersø blev vi taget med på et loop, og da det foregik i lidt for lav flyvehøjde endte loop'et med at vi styrtede ned på en mark ved Tissø. GISP!
Senere fik Jack Duncan lejlighed til at sidde ved rorpinden, og under Poul Eriks kyndige ledelse fik han Cessna-flyet både godt i luften og tilbage på landingsbanen. Poul Erik oplyste, at det benyttede Microsoft Flight Simulator program koster ca. 700 kr. Forbavsende lidt for et så imponerende program!
Foruden formandens orientering om klubbens projekt "Fra Gravlund til Gates", bød aftenen også på live kommunikation i Cyberspace, med danske og udenlandske grupper, som mødes i voice-og video chatrooms på www.paltalk.com.

Fremtiden er udsat (lidt)!  
Mette Lundberg, Forskningsministeriet07.02.02: Hvor fører teknologien os hen? Står vi på tærsklen til en bredbåndsverden hvor vi har webcamera i køleskabet - hvor vi kan se fjernsyn og e-handle på vores 'mobilos', og hvor vi på et øjeblik henter store film ned fra nettet i DVD-kvalitet? Mange spørgsmål kan stilles. Men selv om teknologien ligger klar, så er det ikke er alle tekniske vidundere som forbrugerne vil betale for. Ligeledes er det en kendsgerning at ting tager tid. Man hører og læser meget om hvad der er muligt. Men det hele kan umuligt indføres med kort varsel, så man kan på en måde sige, at fremtiden er udsat .
Det pointerede aftenens foredragsholder Mette Lundberg. som er specialkonsulent i Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling .
I en diasunderstøttet præsentation gennemgik hun, levende og underholdende, en række hovedpunkter fra bogen KONVERGENS i nerværkssamfundet , som hun selv har været med at skrive.
Bogen handler bl.a. om, at vi står overfor en virkelighed, hvor nogle af informations-, kommunikations- og medieteknologierne smelter sammen - konvergerer.
Netværkssamfundets visioner bygger på  fundamenter af infrastruktur, tjenester, indhold og ikke mindst på IT-kompetente borgere, der gør brug af informationsteknologiens muligheder. Drivkræfterne er sammensat af forbrugernes adfærd og efterspørgsel, virksomhedernes strategier og forretningsmodeller, samt den teknologiske udvikling indenfor båndbredde, kompression og lagring.
Mediebilledet er for tiden under forandring fordi dagblade og tv-stationer er blevet aktører på Internettet på linje med portaler, søgemaskiner, nyhedstjenester, internetmagasiner og web-tv stationer. Fusioner mellem disse aktører kan skabe magtfulde mediegiganter. Internettet bliver løbende mere kommercielt, og mange af Internettets gratisydelser vil overgå til pay per view-princippet.  
Mette Lundberg mener ikke, at vi borgere af den grund pludselig ændrer adfærd og vaner. Trods tilstedeværelsen af pc'er, Internet og andre interaktive medier, vil familier fortsat slappe af i et sofahjørne med de sædvanlige énvejs TV-programmer, og borgerne overkommer fortsat at omgås deres familie og venner.
Mette Lundberg mener ikke, at nye medier vil erstatter de hidtidige, men at de vil blive anvendt som supplerende kilder for selektiv underholdning og information.
Der var aftenen igennem ivrig spørgelyst fra salen, ikke mindst fordi Mette Lundberg til en hver tid stod parat med velinformerede svar.
Udover IT-klubbens egne medlemmer deltog en lille snes gæster i  aftenes arrangement, bl.a. fra venskabsklubben Holbæk IT-klub .
Tak til Mette Lundberg for den spændende orientering, og til vores medlem Erik Olsen som stod bag foredragsaftenens initiativ og formidling. 
    
  Klik og se billedet i stort format

  "Konvergens i netværkssamfundet".
  Bogen kan købes for 100 kr. ved henvendelse til Statens Information, Nørre Farimagsgade 65, 1009 København K. Tlf: 33379228. Desuden kan bogens 220 sider læses online på nettet:
  www.kum.dk ogwww.fsk.dk

  Harmonikatræf og videocam  
  05.02.02: Denne aften havde Reersø Harmonikaklub indbudt REERSØ IT-KLUB til en hyggeaften, hvor vores meget aktive medlem Erik Olsen viste digitale videooptagelser optaget under sommerens store harmonikatræf på Postgaarden. Godt et halvt hundrede mennesker var mødt op, og nød at genoplevede sommertræffets sociale og musikalske hæjdepunkter. Tak til de festlige harmonikaklub og Erik for det flotte initiativ. 

  Billedverdenen udfolder sig  
  24.01.02: Aftenens flotte fremmøde tyder på at klubbens lille kursus i digital billedbehandling er faldet i god jord. Under klubmeddelelser kunne formanden oplyse, at vores chathytte  inden længe får adgang til et e-møderum
   med mange nye faciliteter. Derefter tog vi på et lille besøg i et offentligt voicechatroom under www.paltalk.com, hvor alle gratis kan gå ind og øve sig i engelsk konversation. Rummet hedder 'English practice room for people around the world', og der er altid en engelsklærer tilstede som ordstyrer.
  Billedkurset bød i aften på bl.a. masker, partiel retouchering og arbejde i flere lag. For de af os der ikke tidligere har 'leget' med at fjerne, eller indsætte, objekter i billeder var det lidt overraskende hvad der kan laves. "Hvordan skal man herefter tro på hvad man ser på fotos?", blev der spurgt. Og se nu der: "Er det ikke klubbens egen Birte og ... Clinton?"   

  Et spring ind i den digitale billedverden
  10.01.02:  Ved årets første klubaften blev 20 fremmødte gamle og nye medlemmer budt velkommen af formanden, som også benyttede lejligheden til at orientere om forestående fællesarrangementer med andre foreninger. 
  Ligeledes orienterede Erik Olsen om klubbens planlagte  offentlige arrangement i  Gørlevhallen torsdag den 7. februar kl. 19.30, med Mette Lundberg fra IT- og Forskningsministeriet som foredragsholder. Mette Lundberg er medforfatter af debatbogen "Konvergens i netværkssamfundet". Bogen kan købes for 100 kr. ved henvendelse til Statens Information, Nørre Farimagsgade 65, 1009 København K. Tlf: 33379228.
  Desuden kan bogens 220 sider læses på nettet: http://www.moga.dk/konvergens
  PhotoImpressionKlubaftenens hovedaktivitet var i øvrigt introduktion til det udmærkede billedbehandlingsprogram ArcSoft Photo Impression , som klubben vil bruge som reference til følgende klubafteners træning i billedbehandling, og basis for deltagelse i HP's billedskole. Klubben opfordrer endvidere dens medlemmer til at deltage i HP's billedkonkurrence, med mulighed for at vinde præmier til en værdi af 20.000 kr. 

  Julefest
  13.12.01:  Klubben holdt i aften sin juleafslutning med deltagelse af medlemmer og venner. Takket være kyndig planlægning og koordinering, udført af vores program- og aktivitetsgruppe , kunne vi kl. 18.00 sætte os til bord med tilhørende overdådig og velkomponeret julebuffet. Buffet'en var sammensat af lækkerier som det var aftalt med de enkelte deltagerne at medbringe.
  Til lejligheden var der trykt en lille folder med gamle og nye julesange. Desuden oplevede vi improviseret solooptræden af bl.a. Olivier og Nigel som opførte sange på indfødt fransk og engelsk.
  Formand Erlings juletale indeholdt et resume af 2001, som har været et særdeles aktivt klubår. Ikke mindst for fundrising-gruppen, som skaffede sponsorer til klubbens multimedieudstyr. Erling takkede medlemmerne for vedvarende støtte og engagement, og udtrykte envidere ønsker om klubbens videre fremgang, til gavn for medlemmerne og det omgivende samfund. 


  Se også klubbens aktiviteter år 1999,  2000 og 2001 

   
   
  LODAHL ENGINEERING
  Præcisionsdesign, dimensionskontrol og projektering
   

  AUDIOVISUELT CENTRUM
  AV-løsninger med indbygget driftssikkerhed, fleksibilitet, uddannelse og service.
   

  CYBERLING eMødeService
  Mød dine kontakter  LIVE på skærmen!
  58 85 71 12  
        
   
   


  TILBAGE
  HJEM REERSØ ONLINE|TIP EN VEN|WEBMASTER